Nieuwsbrief december 2022

Nieuwsbrief T.V. De Noord december 2022


Padel workshop


Zaterdag 5 november zijn we met 18 volwassenen en 5 kinderen van 11-14 jaar naar de Euroborg in Groningen gegaan om een padel les te volgen.
Wij mochten met zn vijven op een baan en de volwassen speelden op de andere banen.
De padel baan is iets kleiner als een gewone tennisbaan en rondom zijn er hekken en de achterkant is van glas

 

 We hebben eerst geprobeerd met een speciaal padel racket de bal over te spelen daarna gaf hij uitleg hoe we de bal via de achterwand konden spelen. We hadden soms hele mooie lange rally’s. Padel is iets makkelijker als tennis en eigenlijk vindt ik het ook leuker en spannender. Na de padelles hebben we samen iets gedronken en er stonden lekkere hapjes klaar voor iedereen.

Ik vond het heel erg leuk en zou het graag nog een keer doen.


Vera en Thieme

foto’s gemaakt door Margriet


Voorjaarscompetitie 2023


Wat houdt competitie spelen in? Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor onze vereniging. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid. Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen.


Tenniskids Voor kinderen t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De jongste jeugd die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen competitie spelen door mee te doen aan de Tenniskids competitie. Jaarlijks doen er al zo'n 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids Competitie. Doe je ook mee? Junioren Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Samen met een team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Je kan in het voor- en in het najaar zowel op zaterdag als op zondag competitie spelen. Meer dan 14.500 junioren doen jaarlijks mee aan de KNLTB Junioren competitie. Doe je ook mee?

Senioren Alle tennissers boven de 17 jaar, de senioren, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die in verschillende periodes in het jaar worden aangeboden, op iedere dag van de week zowel overdag als s’avonds en op elk niveau. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent. Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan erin verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames(D), heren(H) en gemengd (G)(dames en heren). Competitie spelen wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van het jaar. Doe je ook mee?

Je kan je per team opgeven of alleen. Geef je aan welke vorm D / H / GD , alleen dubbelen of dubbelen en enkel spel en welke avond of dag je wilt spelen?! In de tabellen kan je zien welke competitie vormen op welke dag gespeeld worden en welke data er gereserveerd moeten worden in jouw agenda.


Opgeven moet voor 1 januari bij Hidde, via [email protected] of een bericht naar 06-520 58 915. Ook voor vragen kan je bij Hidde of Folkert terecht.


Bibbercompetitie

Een bibber tennis competitie, wat is dat nu weer? De bibbercompetitie is van oorsprong een Gemengd Dubbel competitie voor de leden van T.V. De Noord, op de vrijdagavond gedurende de wintermaanden. Hierbij stond de gezelligheid centraal en ieder niveau kon en mocht meedoen. In 2021-2022 is de bibbercompetitie uitgebreid naar 4 verenigingen. Vanwege het enthousiasme hierover is besloten de Bibber competitie wederom te organiseren met deze verenigingen. In het winterseizoen 2022-2023 betreft het dus een onderling toernooi tussen de leden van 4 samenwerkende tennisverenigingen; • T.V. De Noord uit Grootegast • T.C Opende • T.V. De Mepsche uit Niekerk • T.C. West End uit Grijpskerk

De deelnemers vormen koppels die spelen als dames / heren / gemengd dubbel in de categorie beginner of wedstrijdspeler. De beginners kunnen door deze opzet wedstrijd ervaring opdoen, ze worden niet van de baan geslagen door de deelnemers die al wedstrijden gespeeld hebben en de wedstrijd spelers kunnen hun skills testen op de andere wedstrijdspelers. Hierdoor is het voor iedereen leuk om deel te nemen….mits het weer mee werkt.

Mocht het op een speelavond te slecht weer zijn (het is tenslotte bibberseizoen), dan worden de wedstrijden gewoon verschoven naar een later tijdstip. Bij plassen op de banen stuitert de bal niet meer en een aantal banen wordt dan glad, waardoor het te gevaarlijk is om te tennissen.

Op diverse donderdag- en vrijdagavonden gaan de spelers de strijd aan op de verschillende tennisparken. Bij Opende wordt op kunstgras gespeeld, bij Grootegast en Grijpskerk op smash court en in Niekerk op hard court banen. Hierdoor kan je oefenen met het spelen op verschillende soorten ondergronden.

Wilt u weten op welke data er op welk park gespeeld gaat worden? Kijk dan op Bibber_2022-2023 | Toernooi.nl Toeschouwers zijn van harte welkom. (inschrijven is niet meer mogelijk)


Diverse Tennispark


Oefenkooi; De achterwand van de oefenkooi is geplaatst! De Tritrainer is ,wegens de winter, naar de opslag verhuist.

Afsluiten kantine; 25 november is ontdekt dat de deur aan de lange zijde van de kantine niet op slot was!!! Wil iedereen hier aub op letten?

Vloer; Binnenkort moet de vloer weer opnieuw behandeld worden. De datum is nog niet bekend, maar als je een briefje op de deur aantreft met niet betreden, dan weet je waarom dat daar hangt.

Afval; De kantine wordt gelukkig weer vaker gebruikt door deelnemers aan de bibbercompetitie en de toss avonden. Hierdoor wordt er ook meer afval geproduceerd. Op zich natuurlijk geen probleem, maar het gaat nogal vreemd ruiken en vliegjes weten het afval ook goed te vinden. Een dringend verzoek om de afval zakken dicht te knopen en in de berging te plaatsen voordat de kantine afgesloten wordt.

Baanreservering; Heb je zin om een balletje te slaan, dan is het noodzakelijk om een baan te reserveren! Aan de hand van de reserveringen kan o.a. de slijtage van de banen in de gaten gehouden worden, de hoeveelheid korrels die aangebracht moeten worden, dus de kosten in de gaten houden T.V. De Noord (tvdenoord.nl)
Baan gebruik in de winter; Hoe zit nu ook alweer met het gebruik van de banen in de winter? Dit kan je nalezen op de website T.V. De Noord (tvdenoord.nl)

Kantine/barkaarten; Er zijn nog een aantal barkaarten die openstaan. Als naar de tennisbanen toegaat neem je dan je pin pas mee om de versnaperingen te betalen? Namens de kantine commissie hartelijk bedankt.

AED; Links naast de voordeur van de MFA hangt een AED. Op de verbanddoos staat de huidige code om de deur te openen. Kan je reanimeren? Meld je dan aan via de app AED Registry en dan kan je de code ook via de app krijgen. Hopelijk hoeven wij hem nooit te gebruiken, maar je weet maar nooit.


Agenda;


9 februari 2023 ALV
om de vereniging draaiend te houden is het bestuur dringend op zoek naar versterking. Er zijn i.i.g. vacatures voor voorzitter en de jeugdcommissie. Voor vragen of om u beschikbaar te stellen kunt u contact opnemen met één van de huidige bestuursleden. Tijdens de ALV zal o.a. ook een verhoging van het lidmaatschap aan bod komen.


11 maart 2023 NL Doet werkdag
25 maart t/m 1 april 2023 ons eigen Groote Gastvrij open toernooi
3 april 2023 start KNLTB Voorjaarscompetitie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 14964020

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066