Nieuwsbrief oktober 2019

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2019   Aan de leden van T.V. De Noord, Hierbij weer een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes van het bestuur.

Najaarscompetitie: Op dit moment is de Najaarscompetitie in volle gang. Op de dinsdagavond spelen de damesdubbel uit en thuis in een kleine poule. 1 wedstrijd is vanwege de regen halverwege de avond afgelast. Deze zal waarschijnlijk nog verder worden afgemaakt tzt. De heren spelen op de vrijdagavond en staan er op dit moment goed voor! Succes heren, een 2e kampioenschap op rij zou mooi zijn. Verder speelt er op de vrijdagavond nog een mix-team. 2x een gemengd dubbel, 1 herendubbel en een damesdubbel wordt er per wedstrijdavond getennist. Mooi om te zien dat hier een aantal leden meedoen die nog nooit een competitiewedstrijd hebben gespeeld. Al doende leert men alle gebruiken rondom een wedstrijd kennen..... Het aantal leden dat competitie wil spelen groeit en dat is een mooie ontwikkeling!! In de agenda op de website staan alle speeldatums vermeld. Komt u ons ook aanmoedigen? We beginnen altijd om 19.00 uur.

Snerttoernooi: Als afsluiting van de Najaarscompetitie en als start van de Bibber willen we het jaarlijkse Snerttoernooi houden op vrijdag 1 november 2019 aanvang 17.30 uur op de oude banen. Alle leden zijn van harte welkom om mee te eten en te tennissen. Deelname en de snert zijn gratis, de drankjes zijn voor eigen rekening. Er wordt gespeeld in Toss vorm en je hoeft je zelfs niet aan te melden, dus vrijheid blijheid.            

Bibbercompetitie: Ook dit jaar organiseert TV de Noord voor haar leden de Bibbercompetitie. Dit om ook in de koude maanden het wedstrijdritme vast te houden, of om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spelen van wedstrijden. Kortom: iedereen is uitgenodigd om zich met een duopartner van het andere geslacht in te schrijven. Er wordt dan vanaf begin november tot aan het begin van de komende voorjaarscompetitie op de vrijdagavond een wedstrijdprogramma afgewerkt: er worden per avond 4 gemengd dubbel partijen gespeeld. Nieuw dit jaar is dat we de Bibbercompetitie samen met TV De Mepsche uit Niekerk en TC Opende organiseren. Er wordt dus afwisselend op drie verschillende tennisparken gespeeld. De komende weken wordt door de drie besturen een speelschema verder uitgewerkt. Opgave per gemengd tweetal kan tot 25 oktober bij Folkert Boonstra uitsluitend via het mailadres [email protected] Lukt het niet om de betreffende avond te spelen? Dan kan je in onderling overleg een andere datum / locatie plannen.

Groote Gastvrij Open Tennistoernooi; Noteer het alvast in uw agenda, zoek alvast een mede speler, houdt een avond vrij voor bardienst………week 13, 21-28 maart 2020 organiseren wij weer het Groote Gastvrij Open Tennistoernooi

Westerkwartier toss; Wat een mooi weer hadden de organiserende tennisverenigingen geregeld! Mede daardoor werd de eerste editie op 22 september jl. een succes. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en dat komt er ook maar eerst in een competitie vorm. In het voorjaar wordt er een Westerkwartier/ Onderlinge dorpen competitie georganiseerd gericht op niveau 7-8-9 spelers, een gezelligheid competitie. Zodra hier meer informatie over bekend is dan delen wij dat zeker met u.

Update bouwcommissie: Er is op het eerste gezicht weinig voortgang in de bouw van ons nieuwe accommodatie bij de nieuwe tennisbanen. Maar achter de schermen is het bouwproces in volle gang. Er wordt door gemeente en provincie gewerkt om een bestemmingsplanwijzigingen door te voeren. Daarnaast moeten de plannen beoordeeld worden door de welstandscommissie. Zodra deze administratieve en ambtelijke hobbels zijn genomen kunnen we ook daadwerkelijk aan de slag: Contracten tekenen met de aannemer en leveranciers, planningen maken, etc. etc.  Wij koersen er op om voor de start van de komende voorjaarcompetitie een wind- en waterdicht gebouw bij de nieuwe banen te hebben staan. In de volgende nieuwsbrief kunnen we hopelijk meer details met jullie delen.  

Wegwerkzaamheden;

 

Nieuwe leden; N.a.v. de Koningsspelen en het Zomerabonnement heeft T.V. De Noord dit jaar alweer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarnaast trainen er nog een vijftal dames mee om te kijken of tennis de sport voor hen is. De club is gegroeid naar 81 leden.

Iedereen heten wij van Harte Welkom en wensen jullie vele mooie tennisjaren toe.

Omdat wij vaak de vraag krijgen “Wat is er nu allemaal mogelijk bij T.V. De Noord?”, hebben wij een artikeltje geschreven met wat informatie. Onderstaande tekst wordt binnenkort ook op de website geplaatst.

Wat biedt T.V. De Noord onze leden?

Tennis is een leuke sport en lijkt op het eerste gezicht zo gemakkelijk! Als je het een paar keer geprobeerd hebt dan kom je er achter: er komt meer bij kijken dan dat je van tevoren had gedacht. Net als bij veel andere sporten kun je tennissen op jouw eigen niveau en interesse. Onderstaande geven wij je informatie over de tennismogelijkheden die je bij ons hebt.  

Tennisles;

Als je begint met tennissen of als je jouw vaardigheden wilt verbeteren dan kun je tennisles nemen. Bij T.V. De Noord worden de lessen verzorgd door Henri Scheeringa. Henri is zelfstandig gevestigd trainer. Dit houdt in dat de kosten van de lessen, de lestijden en de groepsindeling door hem worden bepaald; T.V. De Noord heeft daar geen bemoeienis mee. Voor meer informatie: zie kopje lessen op de website www.tvdenoord.nl of neem contact op met Henri [email protected] of 0628800181   N.B.: je kunt 4 tennislessen volgen zonder lid te zijn van de vereniging. Wil je daarna blijven lessen?  Dan dien je lid te worden van TV de Noord en verzoeken wij je het inschrijfformulier op de website in te vullen. Deze vindt je op onze website www.tvdenoord.nl rechts boven op de homepage button lid worden? Je ontvangt na inschrijving de sleutel van het tennispark om vrij te kunnen tennissen, op tijden dat het jou past. Maar tussen 23.00 uur en 8.00 uur mag er geen gebruik worden gemaakt van de banen. Deze sleutel past op het hek en op de buitendeur van de kantine.  

Toss;

Het gehele jaar is er op donderdagavond TOSS voor de senioren en jeugdleden vanaf 16 jaar. Iedereen is welkom, v.a. 19.30 uur. Bij de toss spelen alle niveaus en mannen en vrouwen met elkaar en door elkaar. Gezelligheid staat voorop! Het doel van de toss is; je leert van elkaar, je balvaardigheid neemt toe en je leert meerdere leden van de club kennen om bijvoorbeeld eens met elkaar af te spreken voor een onderling trainingswedstrijdje.   Wil je zeker weten of er getosst wordt, meldt je dan aan voor de toss app bij onze competitieleider Folkert Boonstra 06 50 49 55 02 of per mail [email protected]  

Recreant of competitie spelen?;

Die keuze hoef je niet te maken, maar daar kan je in groeien.   Als recreant kun je bij T.V. De Noord lekker gaan spelen wanneer het jou past, mits de banen beschikbaar zijn. (Kijk daarom altijd even in de online agenda https://www.tvdenoord.nl/agenda of er geen competitiewedstrijd / toernooi / les is, deze activiteiten gaan nl. voor op vrij spelen). Op het moment dat beide banen bezet zijn door andere recreanten geef je aan dat je wilt spelen. Zij zullen dan aangeven hoe lang zij al getennist hebben en hoe lang het nog duurt voordat ze klaar zijn. In principe heeft men dan nog maximaal 30 minuten om door te kunnen spelen.  

Iedereen kan deelnemen aan de onderlinge toernooien, bijvoorbeeld het jaarlijkse Snerttoernooi / Zomer toernooi met BBQ / Bibbercompetitie / Indoortoernooi / Westerkwartier “competitie”. Deze toernooitjes zijn laagdrempelig en voor spelers van alle speelsterktes toegankelijk. Een leuke manier om kennis te maken met tennis als wedstrijdsport! Soms in Toss vorm en soms worden er poules gemaakt naar het niveau en meestal worden er dubbel wedstrijden gespeeld op tijd. Dit wordt altijd duidelijk aangegeven op het aanmeldformulier en in de nieuwsbrief.  

Wil je competitie gaan spelen? Dan is dat ook mogelijk. Met diverse teams nemen wij deel aan, de door de KNLTB georganiseerde, Voorjaarscompetitie (april t/m 2e week van juni) en de Najaarscompetitie (half september t/m/ eind oktober) Meestal 7 wedstrijden totaal verdeeld over diverse categorieën. Je kunt zelf aangeven of je deel wilt nemen aan de competitie. In de nieuwsbrief wordt altijd een oproep gedaan om je aan te melden.            

Je kan dan zelf een voorkeur aangeven;

·         op welke avond of welke dag je wilt spelen

·         bij wat voor een team je wilt spelen; bij een DD (damesdubbel), HD (herendubbel), MD (mixdubbel, bestaande uit minimaal 2 heren en 2 dames)

·         alleen dubbelspel spelen maar als je in het weekend gaat spelen kan je ook enkel spel met dubbel spel combineren.  

Je wordt voor de competitie wel ingedeeld op spel niveau. En afhankelijk van het niveau hangt het ervan af hoe groot de regio is, dus in welke plaatsen je je tegenstanders moet gaan opzoeken.  

De jeugdspelers hebben hun eigen toernooien en eigen commissie bij T.V. De Noord. Er worden met andere ballen gespeeld en bij de beginners wordt er op klein veld gespeeld met de hulp van coaches (waar moet je staan bij het serveren, hulp met tellen en bij de vele regels).

De jeugd heeft hun eigen onderlinge toernooien binnen de vereniging en daarnaast kunnen ze ook aan diverse toernooien in de regio deelnemen b.v. het 8KRunom (Achtkarspelen rond om). Deelnemers van diverse verenigingen spelen met elkaar in competitie vorm DD,HD, MD enkel spel / dubbel spel.

Ook kan je deelnemen aan de oranje, rood, groen competitie van de KNLTB. (de naam is gegeven naar de kleur van de ballen waarmee gespeeld wordt. Oranje ballen zijn het zachtste) Voor deze competitie moet je je aanmelden bij de competitieleider. In de nieuwsbrief wordt altijd een oproep gedaan om je aan te melden. Er wordt dan gespeeld op diverse locaties in de noordelijke provincies.  

N.B. 1;

Iedereen die zich inschrijft voor een competitie team wordt geacht aan alle wedstrijden deel te nemen. Wel kun je verhinderingen bij de inschrijving aangeven. Als het team groot genoeg is kan hier rekening mee worden gehouden bij het inplannen. Bij verhindering moet je zelf in overleg met de teamcaptain voor een vervanger zorgen. De teamcaptain maakt voor aanvang van de competitie bekend wie er voor de koeken bij de koffie en de hapjes achteraf zorgt en wie er rijdt naar de uit wedstrijden v.v. Ook hier is in goed onderling overleg ruilen mogelijk.  

N.B. 2;  

Bij veel sporten weet je hoe lang een wedstrijd duurt, maar bij tennis is dat anders. Op dit moment worden er per wedstrijd 2 sets gespeeld met bij een 1-1 stand een super tiebreak. Per competitiedag speel je minimaal 2 wedstrijden met daartussenin een koffie/thee pauze. De complete tijdsduur van de competitiedag hangt af van het weer (blijven de banen bespeelbaar?), hoe lang jouw eerste wedstrijd duurt, hoe lang de 1e wedstrijd van je partner waarmee je de 2e wedstrijd moet spelen duurt en hoe lang de 2 volgende wedstrijden duren. Daarnaast ook niet geheel onbelangrijk…..hoe gezellig is de borrel achteraf?  

Bedenk welke keuze je ook maakt of op welk niveau je ook speelt:  bij T.V. De Noord gaat het om de gezelligheid en om lekker te tennissen!    

Een hele lange nieuwsbrief dit keer. Heeft u op- of aanmerkingen, vragen, ideeën, suggesties voor een evenement of wat dan ook?! Neem dan contact op met iemand van het bestuur via [email protected] of spreek iemand mondeling.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 14964020

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066