Banen in de winter

Bespelen banen winterperiode

In verband met de vragen die we krijgen ten aanzien van het bespelen van de tennisbanen in de winterperiode hier onder het advies van de leverancier van onze banen:

Bespeelbaarheid van de banen

Onze smashcourt tennisbanen hebben het grote voordeel dat er het hele jaar gewoon op gespeeld kan worden, ook in de winter. Onder nagenoeg alle weersomstandigheden kan er dus getennist worden. Ook bij lichte vorst kan er wel gespeeld worden.

Om schade te voorkomen is het echter belangrijk te weten dat er een aantal uitzonderingen is waarbij de banen niet bespeeld mogen worden.

De banen niet betreden bij:

Plasvorming door hevige regenval

Smashcourt heeft een goede waterdoorlaatbaarheid, waardoor er bij regen vrijwel geen plassen ontstaan op de baan. Door hevige regenval kan het echter voorkomen dat er op een bepaalde plek een plas ontstaat. Deze niet handmatig weg werken door te slepen, maar wacht totdat de baan het water heeft kunnen verwerken en de plas weg is getrokken

Sneeuw

De sneeuw dient op een natuurlijke wijze te verdwijnen, dit mag niet handmatig gebeuren.

Opdooi

Bij opdooi ontdooit de toplaag van de tennisbaan. Echter de onderlaag, die totaal ong. 50 cm dik is, is nog steeds bevroren waardoor het vocht uit de toplaag niet weg kan. Wanneer er toch wordt getennist bij opdooi kan dit zorgen voor schade aan de banen. Daarom ook bij opdooi de banen niet betreden.

Het bespelen van de banen is nog niet mogelijk als er sprake is van een dof of hol geluid tijdens het lopen over de banen. Of als er sprake is van een slechte of mindere balstuit.

Als we samen zorgen voor goed onderhoud dan hebben we er allemaal plezier van!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 14964020

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066