Bibbercompetitie 2021-2022

Bibber tennis competitie 12 november 2021- 19 maart 2022

 Een bibber tennis competitie, wat is dat nu weer?

De bibbercompetitie is van oorsprong een Gemengd Dubbel competitie voor de leden van T.V. De Noord, op de vrijdagavond gedurende de wintermaanden. Hierbij stond de gezelligheid centraal en ieder niveau kon en mocht meedoen.  

De laatste keer dat we het mochten houden hebben we gespeeld samen met de tennisverenigingen van Niekerk en Opende. Vanwege het enthousiasme hierover is besloten de Bibber competitie wederom te organiseren met deze verenigingen en uit te breiden met de leden van de vereniging uit Grijpskerk.  

In het winterseizoen 2021-2022 betreft het dus een onderling toernooi tussen de leden van 4 samenwerkende tennisverenigingen;

  • T.V. De Noord uit Grootegast (18 deelnemers),  
  • T.C Opende (11 deelnemers),
  • T.V. De Mepsche uit Niekerk (10 deelnemers) 
  • T.C. West End uit Grijpskerk (9 deelnemers).

De 48 deelnemers vormen 31 koppels die spelen als dames / heren / gemengd dubbel in de categorie beginner of wedstrijdspeler.

De beginners kunnen door deze opzet wedstrijd ervaring opdoen, ze worden niet van de baan geslagen door de deelnemers die al wedstrijden gespeeld hebben en de wedstrijd spelers kunnen hun skills testen op de andere wedstrijdspelers. Hierdoor is het voor iedereen leuk om deel te nemen….mits het weer mee werkt.

Mocht het op een speelavond te slecht weer zijn (het is tenslotte bibberseizoen), dan worden de wedstrijden gewoon verschoven naar een later tijdstip. Bij plassen op de banen stuitert de bal niet meer en een aantal banen wordt dan glad, waardoor het te gevaarlijk is om te tennissen.

Op 16 vrijdag avonden en 2 zaterdagen gaan de 48 spelers de strijd aan op de verschillende tennisparken. Bij Opende wordt op kunstgras gespeeld, bij Grootegast en Grijpskerk op smash court en in Niekerk op hard court banen. Hierdoor kan je oefenen met het spelen op verschillende soorten ondergronden.

Nieuw dit jaar is dat we de bibber ook op 2 zaterdagen hebben ingepland, 18-12-2021 & 19-03-2022. Op deze dagen zullen we er als organisatie voor zorgen dat we er iets “speciaals” van maken.    

Wilt u weten op welke data er op welk park  gespeeld gaat worden? Kijk dan op

https://www.toernooi.nl/sport/tournament/matches?id=F5ED5B93-568A-47DA-ADEA-590ADBEF1670&d=

 Zolang de Corona maatregelen het toestaan zijn toeschouwers van harte welkom. 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 14964020

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066