Nieuwsbrief mei 2020

         Nieuwsbrief 12 mei 2020 – T.V. De Noord       

Bericht van de KNLTB; Goed nieuws!  

Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen. Met elkaar moeten wij ons aan een aantal zaken/regels houden, zodat iedereen met plezier de baan weer op kan. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM. Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat geldt ook voor tennis. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen

Het advies in deze fase tot 1 juni is dan ook om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Een toezichthouder is verplicht bij jeugd t/m 18 jaar. Trainingen voor volwassenen kunnen ingepland worden met maximaal 4 spelers per baan, de trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen. Niet eerder dan 1 juni kunnen we het vrijspelen en de wedstrijdvormen dan verder uitbreiden naar 4 spelers, mits de situatie het toelaat. Maar daarover horen we rond 25 mei meer van de KNLTB.  

Wat bekent dit voor de tennissers bij T.V. De Noord?  

Jeugd tennissers tot en met 12 jaar:  

Trainen           ; Trainer aanwezig, geen maximale groepsgrootte

Vrij spelen       ; Toezichthouder aanwezig, geen maximaal aantal spelers per baan en geen 1,5 m regel  

Jeugd tennissers vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar:  

Trainen           ; Trainer aanwezig, nemen 1.5 meter regel in acht, max 4 spelers per baan

Vrij spelen       ; Toezichthouder aanwezig, nemen 1.5 meter regel in acht, max 4 spelers per aan  

Volwassen tennissers vanaf 19 jaar:  

Trainen           ; Trainer aanwezig, nemen 1.5 meter regel in acht, max 4 spelers per baan

Vrij spelen       ; Zonder toezichthouder, nemen 1.5 meter in acht, max 2 spelers per baan na reservering via de KNLTB Club App of via de website (dit wordt hieronder uitgelegd)   ·        

Alleen op de banen aan De Noord mag getennist worden i.v.m. de bouw van de kantine op Sportpark de Leegens. ·        

Vanaf 1 juni is er mogelijk opschaling naar max 4 spelers per baan, mits de situatie op de verenigingen onder controle is en blijft.       

Uitzondering: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen.

·         Volwassenen zorgen zelf voor hun materiaal, rackets, ballen, drinken enz en het tellen moet weer uit het hoofd.

·         Na de gereserveerde tijd moet u direct het tennispark verlaten.

·         Op het park hangen overal duidelijk zichtbaar posters met richtlijnen en de informatiebordjes, zo ook op de tennismuur.

·         De tennismuur is toegankelijk voor maximaal 1 persoon in de leeftijd van 13 jaar en ouder. De jeugd onder 12 kan met meerdere personen tegelijk gebruik maken van de muur.

·         De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten!

·         De kantine is alleen open voor gebruik van het toilet. Na gebruik van het toilet moet iedereen handen wassen met zeep, de handen afdrogen met papier en de handen desinfecteren met speciale vloeistof/gel. Iedere volwassene moet zelf na het toilet bezoek de kranen, wastafel en de deurklinken van elke deur reinigen met speciale desinfectie doekjes. Al deze middelen staan op de tafel bij de ingang van de kantine. ·         De toezichthouder desinfecteert alle bovenstaande zaken na toilet gebruik door een van de jeugdleden.

·         Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan.

·         Er mag geen publiek komen kijken op het park. Dus ook geen ouders bij de tennisles van hun kinderen.    

Corona-verantwoordelijke (aanspreekpunt) binnen de vereniging;

Marianne Mijdam [email protected]  06 14 96 40 20 (telefonisch of per WhatsApp)   Alle aanmeldingen, vragen en opmerkingen over deze Corona openstelling lopen via Marianne.

Het terrein van T.V. De Noord mag niet betreden worden indien;  

• er sprake is van hoesten, keelpijn, niezen en/of verkoudheid

• er sprake is van benauwdheid of longontsteking

• er sprake is van koorts

• het lid in contact geweest is met iemand die COVID-19 heeft

• het lid korter dan 2 weken geleden genezen is van COVID-19

• hebben eventuele huisgenoten deze klachten? Dan mag het lid ook niet op het terrein van T.V. De Noord komen.   Indien er een Corona besmetting van een tennisser of in de familiekring plaatsvind moet dat direct gemeld worden bij Marianne. Dit moet nl. meteen gemeld worden bij de leden waarmee contact is geweest, bij de GGD en bij de Gemeente. Mede daarom moet men de baan reserveren, om in geval van nood de spelers te kunnen traceren en te waarschuwen.    

Hoe kan ik een baan reserveren/afhangen?  

Er zijn 2 opties.

1.    Je kunt de app van KNLTB club op je telefoon installeren en daar inloggen met je account van de KNLTB.  Hierin kun je 1 van de 4 banen reserveren. Dit wijst zich vanzelf.  

2.    Je kunt naar www.tvdenoord.nl gaan;

Ø  Daar staat rechtsboven een inlog knop, MIJN CLUB.

Ø  Nadat je hier bent ingelogd, kan je een baan reserveren.

Ø  Ga naar het tabje Baan afhangen.

Ø  Selecteer de speler met wie je wilt spelen.

Ø  Klik volgende.

Ø  Kies de dag en het tijdstip dat je wilt spelen. ( we hebben het opgedeeld in brokken van een uur.)

Ø  Vervolgens afronden en de baan is gereserveerd. Je krijgt hier een mailtje van. Neem dit mee naar de baan, dan heb je een bewijs van reserveren mocht er controle door Toezichthouders van de Gemeente komen.

Als u nu toch ingelogd bent op MIJN CLUB wilt u dan meteen uw gegevens controleren / aanvullen / verbeteren / actuele foto plaatsen? Het blijkt dat verschillende telefoonnummers en email adressen niet meer in gebruik zijn.  

Met het afhangen van de banen moet je ook je tegenspeler aangeven. Daarvoor is het belangrijk dat alle leden zijn /haar gegevens zichtbaar maken. Je gegevens zijn alleen zichtbaar voor alle leden van T.V. De Noord dus niet voor buitenstaanders!  

MIJN CLUB;  

Ø  Inloggen.

Ø  Mijn profiel.

Ø  Controleer je email adres door op het potloodje te klikken.

Ø  Wijzig het indien nodig en klik het vink van het vakje geheim weg.

Ø  Doe hetzelfde met je telefoonnummer.

Ø  Heb je een pasfoto die niet up to date meer is; klik op de foto en voeg een nieuwe toe.

Ø  Vergeet niet op opslaan te drukken.

Ø  Ga naar de ledenlijst(in dezelfde balk als je profiel) en controleer of je gegevens zichtbaar zijn.  

Zomer Challenge;  

Ook dit jaar bieden wij een zomerabonnement aan: een compact lidmaatschapspakket  tot 1 september, gedurende de zomerstop van veel andere sporten kunt u deelnemen aan trainingen van Henri Scheeringa en vrij spelen wanneer het u uitkomt mits er een baan beschikbaar is. Een mooie manier om in de zomermaanden lekker buiten te sporten. De kosten voor deze zomer challenge zijn € 35,00 voor volwassenen en € 75,00 voor 3 gezinsleden. Daarnaast betaald u borg voor de sleutel van het tennispark, welke u terug krijgt bij inlevering.      

Jeugd “toss”;

Vrijdag 1 mei zouden wij starten met de jeugd toss, maar helaas ging het die middag regenen dus is de toss afgelast. Maar het weer maakte het op 8 mei helemaal goed. Onder een stralende zon ging om 14.00 uur de groep van 7-9 jarigen tennissen en bal vaardigheid spelletjes doen o.l.v. Mariëlle en Marianne Om 15.30 uur waren de 10-12 jarigen aan de beurt, dit keer een groep met alleen maar heren. Zij mochten zich ook uitleven op de ballenkokers gevuld met water en daarna een onderling partijtje.    

’s Avonds konden de 13-18 jarigen hun skills op elkaar oefenen en dat was weer even wennen na de gedwongen lange winterstop. Margriet bedankt voor je hulp.  

Vanaf 15 mei hebben de 13 t/m18 jarigen voortaan toss op vrijdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur.  

Daar andere verenigingen ook de vrijdagmiddag hebben gekozen om te gaan sporten, hebben wij besloten om de toss van de vrijdagmiddag naar de zaterdag te verplaatsen. De jeugd van 7-9 jaar van 14.30 tot 15.30 uur en de jeugd van 10-12 jaar van 15.45 tot 17.00 uur.  

De jeugd toss vindt plaats op de oude banen aan De Noord. Dit betekent dus dat deze banen dan niet beschikbaar zijn om vrij te gaan spelen door de senioren.  

Het is helaas nog niet mogelijk om de senioren toss te organiseren in deze Corona tijd.

 

Tennisles volwassenen;  

        

Bouwcommissie;  

Hierbij een stukje over de vordering van de nieuwbouw betreft kantine en opslagruimte. Een aantal weken geleden is er gestart met de bouw en we zijn nu zover gevorderd dat het geraamte en de wanden/dak zijn aangebracht. De komende weken zullen de voorbereidingen worden getroffen betreft de riolering en aanleg stroomvoorziening, zodat daarna de betonvloer kan worden gestort en de kozijnen en deuren geplaatst kunnen worden. Als deze werkzaamheden plaats hebben gevonden, kunnen we een start maken met het plaatsen van de binnenwanden, aanleg stroompunten etc.  Dan als dit achter de rug is kunnen we voorzichtig beginnen met de aankleding van de binnenkant, zoals het plafond, keuken, bar. Al met al ligt er nog werk te doen, en gaan we waar nodig leden proberen te motiveren om zich voor diverse zaken in te zetten. Voor de zelfwerkzaamheden zullen jullie t.z.t dan ook op de hoogte worden gebracht en gevraagd worden waar kan een steentje bij te dragen. Wij als commissie zijn blij met de vordering tot op heden, en hopen dan ook zo spoedig als mogelijk het nieuwe gebouw te gaan gebruiken.    

Een hele lange nieuwsbrief deze keer.

Heb je vragen of opmerkingen?

Wil je je aanmelden om toezichthouder te zijn tijdens de jeugd toss? Helpen met de Nieuwbouw of met andere zaken?   Meld je dan bij een van de bestuursleden.        

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST