Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Noord, juni 2020

Klaas Jan Bos in memoriam

Afgelopen week kregen wij het droevige bericht dat Klaas Jan Bos 2 juni jl. overleden is. Hij was  lid van onze tennisclub en zelfs benoemd tot erelid. Johan Hektor heeft onderstaande in memoriam geschreven.

Toen ik in 1990 de eerste keer in Grootegast ging tennissen maakte ik kennis met Klaas. Mooi figuur, recht voor zijn raap en altijd in voor gein. Hij werkte bij de Lego,  in het magazijn. Destijds was de Lego in Grootegast de distributeur voor geheel Europa. Klaas was een tennisser die zich de sport zelf had aangeleerd. Zijn tactiek was erg veel lopen, hetgeen goed werkte. Zijn conditie was fenomenaal. Hij kon vrijwel iedereen aan en eindigde steevast bovenin bij de clubkampioenschappen. Als dubbelaar was Klaas erg geducht. Hij was snel en behendig. Naast het goede loopwerk gooide hij altijd zijn verbale kwaliteiten in de strijd. Hij kletste tijdens het spel de gaten in je sokken. Altijd in voor een grap of een grol. Met hem dubbelen tijdens de competitie was lachen. Maar ondertussen pakte hij wel de punten voor je aan het net. Jammer voor Klaas gingen met het ouder worden de lichamelijke functies achteruit. Hij moest uiteindelijk zijn lidmaatschap opzeggen, maar bleef wel geïnteresseerd . Hij informeerde bij mij altijd naar de stand van zaken op de club. We hebben in Klaas een mooi figuur verloren. Een markante tennisser die altijd ging voor gezelligheid maar ook voor de winst. Hij stopte nooit  voordat de laatste bal was geslagen.

Namens de vereniging heeft het bestuur een condoleance kaart gestuurd naar de familie. Wilt u hen nog persoonlijk benaderen, dan kunt u het correspondentie adres opvragen bij Marianne.           

                                           

Kantine nieuws;

Vanaf 1 juli mag de kantine weer gebruikt worden met inachtneming van een aantal regels ivm de Corona. De regels worden verderop in de nieuwsbrief vermeld. De kantine, aan De Noord, zou al tijdens NL Doet een grondige schoonmaakbeurt krijgen maar helaas gooide de Corona toen ook al het programma in de war. Zaterdag 27 juni a.s. vanaf 9.00 uur gaan wij daar dus mee aan de slag. Kom jij ook helpen? Hoe meer handen hoe lichter het werk……..de eindtijd is dus afhankelijk van hoeveel hulp er komt.       

                         

                  De nieuwe kantine vordert gestaag en de verwachting is dat hij voor de bouwvak wind en waterdicht is. Rond 7 juli plaatsen onze sponsoren Windows4U de kozijnen, Buma Installaties de aan- en afvoer voor de toiletten en gaan onze eigen vrijwilligers verder met het plaatsen van de tussenwanden.

Sleutels; De nieuwe cilinder sloten en de bijbehorende sleutels voor de nieuwbouw zijn besteld en dat brengt een nieuwe regel voor het lidmaatschap met zich mee. Regelmatig verdwijnen er sleutels ondanks de borg die men moet betalen bij het ontvangen van de sleutel. Per direct gaat onderstaande regel gelden;

Het lidmaatschap kan alleen opgezegd worden bij inleveren van de originele sleutel! Namaken is verboden!

Zodra de nieuwbouw gereed is zal er een datum geprikt worden opdat iedereen dan tegelijkertijd de nieuwe sleutel in zijn/haar bezit kan krijgen. De oude moet dan meteen ingeleverd worden.    

Senioren toss;

Vanaf heden kan men, 19 jaar en ouder, op donderdagavond weer tossen met in achtneming van de Corona maatregelen. Er mogen maximaal 4 spelers op 1 baan. Zijn er meer dan 8 spelers dan kan men op het terras wachten met 1,5 m afstand en na 1 juli evt. met een drankje. (voor de kantine regels zie kopje Corona maatregelen) Aanvang 19.30 uur.

Jeugd toss;

Vrijdag 19 juni is de laatste georganiseerde toss voor de zomervakantie voor jeugd van 13 t/m 18 jaar en zaterdag 20 juni de laatste keer voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar. Of en wanneer wij na de zomervakantie starten is nog niet bekend. Dit is mede afhankelijk van de deelname aan de KNLTB najaarscompetitie https://www.tvdenoord.nl/data_knltb_competitie_2020

Onderstaand tref je hier nog een item aan over de competitie. Tip; Jeugdleden kunnen zich ook opgeven om wedstrijden te spelen. Ze duren nu een uur per wedstrijd.  

Als jullie wel vrij willen spelen moet er altijd een toezichthouder aanwezig zijn. Dit moet iemand zijn die 19 jaar of ouder is, deze toezichthouder mag mee tennissen. Elke groep heeft zijn eigen toss app daarin kunnen jullie ook met elkaar afspreken om te gaan tennissen en een van de ouders vragen om mee te gaan. De banen moeten van te voren wel gereserveerd / afgehangen worden!   Ouders mogen ook weer op het terrein met in achtneming van de Corona maatregelen.  

  Ballenkokers gevuld met water en deze proberen bij je tegenstander om te slaan, wiens flesjes al eerste leeg zijn heeft verloren.

Jeugdcommissie;

Afgelopen weken heeft Marianne diverse taken op zich genomen w.o. de jeugdactiviteiten. Dit kon doordat zij door de Corona niet aan het werk mocht. Maar om deze activiteiten naast haar werk, de P.R., website beheer, Corona aanspreekpunt, Sponsoren en Nieuwsbrief te blijven doen wordt wat teveel.

Tijdens de ALV is er een oproep gedaan om een vrijwilliger die de jeugdcommissie op zich zou willen nemen. De jeugd helpen om onze mooie sport te leren kennen door b.v. de toss te begeleiden, om het jeugd-oudertoernooi en KNLTB wedstrijden samen met de technische cie te organiseren, een sporthal te huren om eens binnen te trainen in het winterseizoen. Wie wil / willen dit op zich nemen?  Er zijn op dit moment ong. 25 jeugdleden in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar

Spelen met een Introducé;

Misschien tennist je vriend, buurvrouw, collega of iemand anders die je kent en wil je graag een keer samen met hem of haar spelen. Of je hebt iemand die met jou wil uitproberen of tennis zijn/haar sport kan worden. Dat kan! Voor het reglement kijk op https://www.tvdenoord.nl/introducees

Baan afhangen;

Zie de nieuwsbrief van mei 2020 of via https://www.tvdenoord.nl/baan_reserveren_handleiding

Zomer Challenge eind toernooi;

Dit jaar hebben wij een flink aantal zomer challenge leden mogen verwelkomen. Van Harte Welkom allemaal. Wij hopen dat jullie een mooi tijd bij T.V. De Noord hebben.

Onder voorbehoud van de Corona ontwikkelingen is het eind toernooi voor de Zomer Challenge leden gepland op vrijdag 11 september. Aanvang 19.30 uur op de banen aan De Noord. Gewoon voor de gezelligheid en om gezamenlijk te tennissen. Noteer je deze datum ook alvast in je agenda?!

Technische commissie;

Tijdens de ALV heeft Hidde Veenstra zich aangemeld als lid voor de technische cie. Folkert treedt komen jaar af en gaat Hidde nu inwerken. Het bestuur heet Hidde van harte welkom en wenst hem een mooie en creatieve tijd toe in het bestuur.

Najaarscompetitie / KNLTB Competitie 2020;

De KNLTB heeft de hele competitie van het voorjaar verplaatst naar het najaar. We moeten ons wel opnieuw inschrijven. De regels zijn wel iets veranderd. Dit kun je hier lezen: https://www.centrecourt.nl/alles-voor-verenigingen/competitie-organiseren/senioren/knltb-competitie-2020/

De speel data zijn ook op deze site te vinden. Welke competitie soorten er aangeboden worden kun je hier vinden: https://www.centrecourt.nl/media/skbg4dpj/aanbod-knltb-competitie_2020_groningen.pdf?ts=637274925496730000

Voor 1 juli moeten de teams ingeschreven zijn. Mocht je willen spelen meld je dan aan bij Folkert Boonstra [email protected]  06 50 49 55 02  

Vraag tennisvrienden om je heen of ze ook willen spelen. Mocht je niemand weten en toch willen spelen, laat het dan ook weten. Misschien kunnen we iets regelen. Helaas kan ik niets beloven. Geef het zo snel mogelijk door. Het is namelijk zo 1 juli. We hopen op een geslaagde najaarscompetitie.

Een belangrijk wijziging is de speeltijd. Je staat dus niet meer een onbepaalde tijd op de baan!

De KNLTB schrijft; In de 1.5 meter samenleving willen wij de drukte op de parken zo goed spreiden. Hierbij helpt een planbare competitie, omdat je op die manier de stroom spelers naar en van je park kunt reguleren. Het is voor de KNLTB Competitie 2020 een eenmalige noodzakelijke ingreep omdat de vrijdagavond de drukste competitieavond is. Door de wedstrijden in de avondcompetities om 19.00 uur en 20.00 uur te laten aanvangen kan er gespeeld worden in tijdsblokken: de ronde die om 19.00 uur begint, speelt van 19-20 uur en van 21-22 uur. De ronde die om 20.00 uur begint, speelt van 20-21 uur en van 22-23 uur. Hierdoor kan de drukte in het clubhuis worden gereguleerd.

Corona maatregelen;

Naast onderstaande regels zijn alle landelijke regels ook bij T.V. De Noord van kracht! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Bij overtreding is het bestuur niet aansprakelijk.

·         Iedereen vanaf 19 jaar houdt 1,5 meter afstand. Uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen.

·         De tennismuur is toegankelijk voor maximaal 1 persoon in de leeftijd van 13 jaar en ouder. De jeugd onder 12 kan met meerdere personen tegelijk gebruik maken van de muur.

·         Ouders mogen weer kijken tijdens de lessen, met 1,5 m afstand tot elkaar, de namen moeten wel genoteerd worden op de z.g.n. “gastenlijst”. Mocht er iemand binnen de vereniging ziek worden dan moeten wij een lijst overhandigen aan de GGD ·         Banen moeten voor het spelen gereserveerd / af gehangen worden, hoe je dat doet https://www.tvdenoord.nl/nieuwsbrief_mei_2020 of https://www.tvdenoord.nl/baan_reserveren_handleiding

·         Zonder afhangen van de baan mag je niet op het tennispark aanwezig zijn, ook introducees moeten gemeld worden bij het baan afhangen!!!

·         Volwassenen zorgen zelf voor hun materiaal, rackets, ballen, thuis gevulde bidon enz en het tellen moet weer uit het hoofd.

·         De kantine gaat vanaf 1 juli weer open maar de douches blijven gesloten! Vanwege de hygiëne maatregelen moet er na elk douche gebruik de gehele kleedruimte schoongemaakt worden en daar kunnen wij geen vrijwilliger voor aanstellen.

·         Bij het betreden van de kantine moet men de handen desinfecteren.

·         Na gebruik van het toilet moet iedereen handen wassen met zeep, de handen afdrogen met papier en de handen desinfecteren met speciale vloeistof/gel. Iedere volwassene moet zelf na het toilet bezoek de kranen, wastafel en de deurklinken van elke deur reinigen met speciale desinfectie doekjes. Al deze middelen staan op de tafel bij de ingang van de kantine. De toezichthouder / verantwoordelijke hoofdspeler neemt dit op zich als een jeugdlid de toilet gebruikt heeft.

·         Alleen als je geregistreerd bent via het baan afhang systeem of de intekenlijst in de kantine kan je op het terras of in de kantine iets nuttigen.

·         Aan de bar mag men niet zitten en ook niet op de afgekruiste plaatsen. svp opvolgen en niet verwijderen. Op het terras en in de kantine mag je alleen zitten, niet staan.

·         Afrekenen dmv het consumptiekaartsysteem * . De consumpties worden later in rekening gebracht. Het bestuur en de barcommissie verwachten dat iedereen zijn/haar verantwoording neemt en de consumpties naar waarheid in zal vullen.

·         Bardienst; degene die als hoofdspeler of als toezichthouder aanwezig is heeft tevens de bardienst. Hij of zij is de enige die de drankjes uit de koelkast pakt ** / koffie zet, de genuttigde drankjes op de consumptiekaarten noteert, de gebruikte tafels en stoelen, de handvaten van de koelkast en de deuren desinfecteert en de afwas doet. Al deze desinfectiemiddelen staan op de tafel bij de ingang van de kantine.

·         Extra “gasten” b.v. toeschouwers moeten op  de gastenlijst genoteerd worden.

·         Er zal zoveel mogelijk met 1 persoons verpakkingen gewerkt gaan worden om de handelingen te verkleinen en men niet aan gebruikte glazen hoeft te zitten ivm het besmettingsgevaar.  

* consumptiekaartsysteem; achter de bar staat een grijs metalen doosje met consumptie kaarten op achternaam volgorde, nieuwe kaarten liggen er naast, de gebruikte consumpties moeten op de kaart van de betreffende persoon ingevuld worden, speciaal bieren apart vermelden.  

** openen van de koelkasten; de sleutel zit in het sleutelkastje rechts van de voordeur. De code is op verzoek beschikbaar en staat in de gemailde nieuwsbrief vermeld. 

Corona-verantwoordelijke (aanspreekpunt) binnen de vereniging; Marianne Mijdam [email protected]  06 14 96 40 20 (telefonisch of per WhatsApp)

In week 27, 28 Job Mol [email protected] 06 48 54 84 41

In week 29 Froukje Buter [email protected]  06 11 66 37 23  

Alle aanmeldingen, vragen en opmerkingen over deze Corona openstelling lopen via Marianne.

Het terrein van T.V. De Noord mag niet betreden worden indien;  

• er sprake is van hoesten, keelpijn, niezen en/of verkoudheid

• er sprake is van benauwdheid of longontsteking

• er sprake is van koorts

• het lid in contact geweest is met iemand die COVID-19 heeft

• het lid korter dan 2 weken geleden genezen is van COVID-19

• hebben eventuele huisgenoten deze klachten? Dan mag het lid ook niet op het terrein van T.V. De Noord komen.  

Indien er een Corona besmetting van een tennisser of in de familiekring plaatsvind moet dat direct gemeld worden bij Marianne. Dit moet nl. meteen gemeld worden bij de leden waarmee contact is geweest, bij de GGD en bij de Gemeente. Mede daarom moet men de baan reserveren, om in geval van nood de spelers te kunnen traceren en te waarschuwen.

Het bestuur wenst iedereen een    

                                       

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066