Nieuwsbrief 23 december 2020

Nieuwsbrief 23 december 2021

Corona Update Nederland in lockdown:

tennis mag nog met 2 personen buiten

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari.

Wat betekent dit voor de tennissport?

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Vooraf dient men wel een baan te reserveren via het online systeem.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Tennis in een binnen accommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.  

Bouwcommissie, stand van zaken

Zoals jullie al wel gezien hebben wordt het tennispark aan De Noord steeds leger. De hekwerken en de garage zijn afgebroken. Ook de kantine is al aardig gestript. Diverse materialen zijn verkocht en deels staan ze nog te koop op Marktplaats. O.a. de CV, lichtknoppen, lampen, coniferen, kunstgras matten.

Heeft u nog belangstelling voor bepaalde materialen neem dan contact op met Erik [email protected] of bied via marktplaats

Zodra de laatste materialen verkocht zijn wordt overgegaan tot de sloop van de kantine en de banen.

Op de nieuwe locatie is de bouw zover dat we geleidelijk aan met de inrichting aan de slag kunnen en het geheel naar de afrondende fase toegaat. De laatste weken is er geschilderd, getegeld en gekit. 

Bij de Jeu de Boules baan moet nog een achterwand in de overkapping bevestigd worden en de Hedera planten moeten nog rondom geplaatst worden. De laatste laag is reeds over de baan aangebracht.  

Voorjaars competitie

Tot 7 januari kan er ingeschreven worden voor de Voorjaars Competitie van de KNLTB! Meld jezelf of een compleet team aan bij [email protected] ( tc = technische commissie ) Voor vragen over de competitie, zowel jeugd als senioren, neem dan ook contact op met dit mail adres. Hidde helpt je dan z.s.m. verder.  

In de vorige nieuwsbrief stond het aanbod van afdeling Groningen al vermeld, maar doordat wij vaak in de provincie Friesland ingedeeld worden staat onderstaand ook een foto van deze spel mogelijkheden.  

Doeko Berghuis, onze nieuwe trainer stelt zich voor

Beste tennissers,

Deze maand ben ik begonnen met het geven van de winterlessen bij T.V. De Noord. Hiermee volg ik jullie vorige trainer Henri Scheeringa op. Wij kennen elkaar goed en tennissen regelmatig samen. Ik vind het erg leuk dat het bestuur van De Noord mij heeft benaderd en heb er veel zin in om de lessen bij jullie te verzorgen.

Ik zal mezelf even kort voorstellen.

Ik ben Doeko Berghuis, 44 jaar en woon in Opende. Oorspronkelijk kom ik uit het oosten van het land, het plaatsje Holten. Hier ben ik op mijn 7e jaar gaan tennissen tot ik ging studeren in Groningen. Na een lange onderbreking ben ik in Opende weer gestart met tennissen. Hier vroegen ze mij als tennisleraar en heb toen mijn trainerslicentie gehaald. Ik ben nu sinds enige jaren als zelfstandig tennisleraar actief bij enkele tennisclubs in buurt. Leuke niet al te grote clubs waar ik les geef aan jeugd, beginnende tennissers en gevorderden.

De winterlessen bij De Noord zijn op de woensdagavond. Gelukkig kunnen we ondanks de Coronamaatregelen nog verder lessen, dit doen we nu in wat kleinere groepjes.

Helaas is het nog niet gelukt om de jeugd in te plannen. De woensdagmiddag/avond komt veel jeugd niet helemaal goed uit blijkt.

Hopelijk kunnen we in ieder geval voor komend voorjaar een goed moment vinden voor de jeugd die wilt lessen. Houd uw mail en de website in de gaten voor de aankondiging.

Mocht je zin hebben om mee te doen geef je dan op via [email protected] of tel nr 06 107 536 22 (per app)  

Ik ga jullie vast eens zien op de nieuwe banen in Grootegast!

Groet Doeko  

 

ALV 2021

Hopelijk kunnen wij elkaar treffen tijdens de ALV op 3 februari 2021. Noteert u deze datum alvast in uw agenda?

En als u uw agenda dan in de hand heeft noteer dan ook meteen de data van het GrooteGastvrij Open                 27 maart t/m 3 april 2021      

Website en Facebook

Weet u dat alle nieuwsbrieven ook op de website geplaats worden? Dat daar ook veel informatie over onze vereniging te vinden is? Van lidmaatschap tot gebruik en onderhoud van de banen, van bestuursleden tot agenda, van tennislessen tot activiteiten. Ook op Facebook kunt u de laatste nieuwtjes vinden.

Zo ook onderstaande wens.  

De vereniging kan niet zonder sponsoren, vrijwilligers, leden, donateurs en toeschouwers! Daarom wensen wij iedereen

Prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2021

Alle sponsoren hartelijk dank voor uw steun in 2020! Steun in de vorm van geld, werkzaamheden, materialen, spandoek of reclamebord was zeker tijdens de verhuizing naar het nieuwe tennispark meer dan welkom.

Alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet, want 2020 was een tropenjaar met alle werkzaamheden die moesten gebeuren.

Wij hopen in 2021 weer een beroep op iedereen te mogen doen, want er moet nog aardig wat gebeuren eer het nieuwe tennispark helemaal klaar is.

Voor 2021 hopen wij dat wij iedereen vaker op de baan zullen treffen dan dat in 2020 mogelijk was.

Blijf gezond.

Het bestuur van T.V. De Noord

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066