Nieuwsbrief 19 september 2021

 Nieuwsbrief 14 september 2021

Openingsfeest bij Tennisvereniging De Noord Grootegast

Eindelijk was het vrijdag 10 september zover, het openingsfeest van het nieuwe Tennispark op Sportpark De Leegens te Grootegast. In oktober 2018 zouden de oude banen aan De Noord gerenoveerd gaan worden, maar de Gemeente vroeg ons, enkele weken voordat de aanleg zou beginnen, om te gaan verhuizen naar de Provinciale weg. Zeer snel werd alles geregeld en in december 2018 gingen de eerste shovel en kraan aan het werk op de aanleg te realiseren.    

Er wordt nu al ongeveer een jaar gespeeld op de smashcourt banen, maar er was nog geen plaats om binnen te zitten. Een kantine was toch wel wenselijk. Als je teamgenoten een competitie wedstrijd spelen wil je de wedstrijd natuurlijk wel kunnen volgen en dan zit je vaak toch comfortabeler achter glas en onder dak. Douchen kon en kan i.s.m. het MFA in kleedkamers 7 en 8, welke ook gebruikt worden door o.a. de voetbalvereniging.  Vrijwilligers gingen i.s.m. diverse lokale ondernemers aan de slag en hebben een schitterend gebouw neergezet.

               

Wethouder Elly Pastoor kon vrijdagmiddag het tennispark officieel openen. Zij en onze voorzitter Job Mol hielden beiden een enerverende speech, waarna de openingshandeling verricht kon worden.  

Met de wethouder, gemeente medewerkers die geholpen hebben met de realisatie, de sponsoren, genodigden o.a. vertegenwoordigers van de bedrijven die meegewerkt hebben, verenigingen uit de regio, de KNLTB en uiteraard de leden werd het glas geheven op het mooie park en de samenwerking.  Aansluitend was er voor de leden een feest met een uitgebreid Italiaans buffet, verzorgt door DSR Food uit Grootegast. Maar voor men het buffet eer aan kon doen hielden Job Mol en Wim Noordhof een speech gericht op de vrijwilligers en het verloop van de bouw.

Naast lekker eten kon de tennistrainer, die door de jeugd 2 jaar geleden bijeen gebracht was d.m.v. de Poiesz sponsor spaaractie, ook uitgeprobeerd worden. Binnenkort wordt deze opgesteld in de oefenkooi, maar eerst moet de achterwand/oefenmuur nog aangebracht worden. T.V. De Noord kan de komende jaren gebruik maken van een schitterend mooie locatie.  

Na het feest, wat tot in de kleine uurtjes door was gegaan, was er zaterdagochtend om 9 uur weer een 10 man sterke ploeg paraat. Zij maakten alles in en om de kantine weer schoon en in orde. Wij zijn klaar voor de toekomst en de KNLTB najaarscompetitie, waarvan de wedstrijden afgelopen week van start zijn gegaan.   Het bestuur bedankt een ieder die aan de realisatie van het Tennispark heeft meegewerkt, degene die van het openingsfeest een succes gemaakt hebben en de opruimploeg.  

 Wil je meer foto’s zien? Via onderstaande link kom je op de foto’s, die voornamelijk gemaakt zijn door Johan de Vries. https://slickpic.us/2272506EggI

Start KNLTB Najaarscompetitie

Dit jaar nemen we deel met 3 teams; Op dinsdagavond speelt er een dames team, vrijdag avond een gemengd team en op zaterdag een heren team. Op de home page van onze site kan je de uitslagen en de stand van de poules zien.

In de agenda 2021 https://www.tvdenoord.nl/agenda_2021 kan je alle wedstrijden zien. Tijdens de thuis wedstrijden zijn alle banen geblokt. Er kan dan dus niet vrij gespeeld worden en trainingen kunnen dan, op dinsdagavond vanaf 19.00 uur, niet doorgaan.

Op de zaterdag is het moeilijk in te schatten tot hoe laat de banen bezet zijn. De heren spelen 4 enkel partijen en 2 dubbels. De eindtijd van de wedstrijden, om een baan te boeken, kan dus afwijken van de werkelijke tijd. Bij slecht weer worden de wedstrijden verplaatst tot na de officiële speeldata. Deze data worden dan weer via de agenda bekend gemaakt. Heb je zin en tijd? Toeschouwers zijn weer van Harte Welkom....mits je de 1,5 meter in acht neemt.

Najaarstrainingen

In het najaar/ winter willen we weer een nieuwe serie lessen gaan geven. Voor de volwassenen zijn deze op woensdagavond. De jeugd zou net als de zomerserie op dinsdagmiddag of woensdag eind van de middag kunnen. Het een betreft serie van 14 lessen in groepen van 5 tot 8 spelers. De eerste les voor de jeugd zal zijn op dinsdag 5 oktober en voor de volwassenen op woensdag 6 oktober.

Kosten voor volwassenen zijn €95, voor de jeugd €75.

Mocht je interesse hebben om hieraan mee te doen stuur mij dan even een berichtje.  Eventueel met voorkeur tijd/ dag. Dit kan via deze link: [email protected]   

Rabobank sponsor actie

Rabobank is als coöperatie ánders dan andere banken. Volgens hun website; Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. En in plaats van dividend te betalen aan aandeelhouders, investeren we een deel van onze winst terug in de maatschappij. Onder meer door clubs en verenigingen financieel te steunen, bijvoorbeeld om muziekinstrumenten te kopen of speelvelden aan te leggen. Want we willen graag dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen en zich ontwikkelen.

Van 4 tot 25 oktober kun jij je stem uitbrengen op je favoriete club of vereniging. Via onderstaande link kom je meteen op de pagina van T.V. De Noord en kan je op onze vereniging stemmen. Je moet wel een rekeningnummer hebben bij de Rabobank en nog even inloggen. Breng ook je stem uit en wees een ambassadeur voor onze vereniging…haal iedereen die een Rabo rekening heeft over om op ons te stemmen https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=210476 

23 oktober Grootegast beweegt

Als vervolg op de jeugd spelmiddag willen wij op 23 oktober een activiteit organiseren voor 13 plussers uit Grootegast. Helaas nu maar met 2 verenigingen nl de Jeu d’Boule en T.V. De Noord. Via de Schans kunnen de deelnemers inschrijven om deel te nemen aan één van beide activiteiten. Dat kan per straat / buurt / vriendengroepje / alleen, wel bekend met tennis / nog nooit een racket vastgehouden Het is de bedoeling dat er eerst, door Doeko, een clinic/tennisles wordt gegeven en aansluitend wordt er door de deelnemers een toernooi gespeeld.  

Wie kan er met deze activiteit helpen? We hebben hulp nodig bij de tennisles, het regelen van het toernooi, bij het aanwijzingen geven en tellen tijdens de wedstrijden, kantine dienst en informatie geven over de vereniging.   De begintijd zal om ong. 10.00 uur zijn en de eindtijd is afhankelijk van het aantal deelnemers. Help jij mee? Stuur dan een bericht aan Marianne, [email protected]of naar 0614964020 vermeld wat je wilt doen en welke tijden je beschikbaar bent.  

Baanverlichting  

De baanverlichting is verplaatst vanuit de meterkast naar een zilverkleurige rechthoek direct recht van de voordeur. Het bovenste knopje is voor baan 1 en het middelste voor baan 2. Druk 2 seconden op het knopje en de lampen op de betreffende baan gaan branden maar ook de lampen op de andere baan, deze gaan half branden. Dit om een donker gat te voorkomen. Uitzetten is het betreffende knopje 2 sec ingedrukt houden. Het betreft LED lampen dus je hoeft tussen het uit en weer aan zetten geen wachttijd in acht te nemen.

Bibbercompetitie

In aansluiting op de najaarscompetitie zal de Bibber plaats vinden. Een onderling gezelligheids toernooi tussen en met de leden van de omliggende verenigingen. De mix dubbel wedstrijden worden, op de vrijdagavonden in het winterseizoen, op verschillende locaties gespeeld en voor elk niveau is deelname mogelijk. Zodra er meer bekend is horen jullie dat. Zoeken jullie alvast een partner om deel te nemen?!

Voor vragen/opmerkingen/ideeën mail naar [email protected] 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066