Nieuwsbrief 19 juni 2021

 T.V. De Noord Nieuwsbrief 16 juni 2021

Afscheid Henri Scheeringa;

Na ong. 10 jaar lesgeven bij T.V. De Noord hebben wij afscheid genomen van Henri als tennisleraar. Helaas kon hij niet aanwezig zijn tijdens de ALV van jl. donderdag, maar Hidde heeft namens de vereniging Henri wel in de bloemetjes gezet. Als dank voor zijn jarenlange inzet heeft hij daarnaast een zadeltas met gereedschap gekregen om te gebruiken bij pech aan zijn racefiets. Henri wensen wij veel veilig kilometers op de weg en de tennisbaan en we komen elkaar vast weer tegen tijdens tennissenwedstrijden in de regio of bij het Groote Gastvrij Open.  

Afscheid Folkert;  

Folkert jarenlang bestuurslid, we moeten in de archieven duiken om het daadwerkelijke jaartal te vinden, maar zeker meer dan 15 jaar was Folkert het gezicht van de Technische commissie bij T.V. De Noord. Tijd om iemand anders in te werken riep hij vorige jaar maar door de Corona ging het toernooi niet door en heeft Folkert er nog een jaar aan vast geplakt. Hidde neemt de T.C. over. Folkert blijft wel beschikbaar als vrijwilliger bij de organisatie van het toernooi en achterwacht voor de website. Folkert hartelijk dank voor je inzet. 

Rookvrij tennispark;  

Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Dit met als doel te werken aan een rookvrije generatie. Ook het bestuur van TV de Noord heeft de ambitie om mee te doen aan het programma ‘Op weg naar een rookvrije generatie’.    Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op de sportvereniging. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Met een rookvrij sportterrein geef je het goede voorbeeld aan kinderen en voorkom je bovendien het schadelijke meeroken.    Wij willen de periode van 1 juli 2021 tot aan de komende ALV in februari 2022 gebruiken om ervaring op te doen met de handhaving van een rookvrij terrein. Op de ALV zal er dan een evaluatie worden gehouden en op grond daarvan aan de leden worden gevraagd hier een besluit over te nemen. We starten deze pilot door het ophangen van bordjes bij de ingangen van het terrein waarop duidelijk vermeld staat dat wij een rookvrije club zijn. Een geheel rookvrij sportterrein zonder enige uitzonderingen betekent: 

• Binnenruimten zijn geheel rookvrij;

• Het gehele buitenterrein is ook rookvrij: de entree en alle ruimte binnen de hekken;

• Het rookvrij-beleid is structureel en geldt voor iedereen: leden, vrijwilligers, medewerkers én bezoekers.;

• E-sigaretten en nieuwe tabaksproducten (zoals verhitte tabak) passen niet bij een rookvrij sportterrein.   

Er zal misschien discussie over ontstaan of er zullen mensen zijn die zich er niet in kunnen vinden. Wij horen als bestuur graag de argumenten waarom iemand zich niet kan vinden in het rookvrij zijn van de club en het terrein van TV de Noord om zo weloverwogen op de ALV een goed voorstel aan de clubleden te kunnen presenteren ter besluitvorming.  

Afsluiten van de kantine;  

Het blijkt dat bij het verlaten van het tennispark niet altijd de kantine op slot wordt gedaan. Je zult begrijpen dat dit wel de bedoeling is. De kantine is nu, op een paar kleine details na, klaar en we zouden hem zo graag jaren kunnen gebruiken. Voor het afsluiten met de klink van de deur omhoog gedaan worden, daarna kan de sleutel omgedraaid worden in het slot. Voel je daarna even of de deur werkelijk op slot zit? Voel je ook even aan de deur als je als laatste de banen verlaat?  

Up date kantine;  

Helaas helpt het afsluiten van de kantine niet om onverlaten buiten te houden. Hoe snel kan het trots zijn op de mooie kantine omslaan in boosheid en verdriet. Onderstaande het Facebook bericht wat wij 18 juni moesten plaatsen.

Wat zijn wij boos en verdrietig…onze mooie nieuwe clubhuis is door een inbraak op deze wijze beschadigd. En waarom? De buit bedraagt een paar kratjes bier en een bladblazer. De schade loopt flink in de papieren. Heb je iets gezien? Of opeens een buur met 7 kratjes hertog jan bier en een Mcculloch bladblazer in de schuur? We horen het graag. Update de 2 nieuwe trappen zijn ook meegenomen, de airfryer, de afstand bedieningen van de airco's en de garagedeur. — droevig.  

Politie Westerkwartier Tussen donderdag 17 juni 22:15 uur en vrijdag 18 juni 19:30 uur, heeft er een inbraak plaatsgevonden bij T.V. De Noord in #Grootegast. Wij zijn op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. 0900-8844. Registratienr:2021162009

Klussen die nog gedaan moeten worden;

Er staan nog een paar klussen te doen voor het Groote Gastvrij Open toernooi (week 35) en de opening op 10 september. Onderstaande een lijstje. De hamvraag is Wie kan hiermee helpen? Meld jij je aan bij Job [email protected]  

·         Afval naar de stort brengen met een kar

·         Rooster voor de poort naar de banen verdiepen; tegels eruit, zand eruit, tegels flexen en terugleggen

·         Bordjes rookvrije club ophangen

·         Bordjes baan 1 en baan 2 bestellen en ophangen

·         Haak voor de kleine sleepnetten lager ophangen

·         Nieuwe windnetten met de huidige sponsoren bestellen en ophangen

·         Big bag infill zand bestellen

·         Pallet met zout bestellen

·         Tennistrainer van de Poeisz actie in elkaar zetten (voor in de oefenkooi)  

  Corona maatregelen update 5 juni 2021 Jeugd t/m 17 jaar;

·         Geen 1,5 m afstand houden tijdens sporten

·         Geen beperking in het aantal spelers

·         Toeschouwers zijn niet toegestaan

·         Competitie, (onderlinge) wedstrijden met andere verenigingen en Toss zijn toegestaan

Vanaf 18 jaar;

·         Geen 1,5 m afstand houden tijdens sporten

·         Geen beperking in het aantal spelers

·         Toeschouwers zijn niet toegestaan

·         Competitie en wedstrijden met andere verenigingen zijn NIET toegestaan

Algemeen;

·         Baan  afhangen verplicht voor iedereen

·         Geen maximumaantal spelers per baan

·         Maximale groepsgrootte 50 personen

·         Vermijd contact, dus geen high Fives of id.

·         Neem je eigen materialen mee; ballen, bidon, toiletspullen

Kantine; geopend vanaf 11 juni 2021

·         Het clubhuis en het terras mogen open van 6.00 tot 22.00 uur.

·         Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht en 1.5 m afstand houden

·         maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand (tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden) en alleen zitplaatsen

·         Een reservering vooraf of ter  plekke (dit kan een baanreservering, een les of Toss zijn) en gezondheidscheck is verplicht.

·         Registreren is verplicht

·         Kleedkamers, douches en toiletten mogen open en gebruikt worden

Corona update vanaf 26 juni;

·         Toeschouwers zijn weer toegestaan

·         Wedstrijden zijn ook weer mogelijk

·         Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht en 1.5 m afstand houden

·         Een reservering vooraf of ter  plekke (dit kan een baanreservering, een les of Toss zijn) en gezondheidscheck is verplicht.

·         Registreren is verplicht    

Rest ons iedereen een mooie zomer toe te wensen en vele gezellige uurtjes op de baan

Het bestuur 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 14964020

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066