Nieuwsbrief 17 januari 2021

 

Nieuwsbrief 17 januari 2021

Al kort na de vorige nieuwsbrief alweer één? Ja alweer één, door de Corona zijn er een aantal veranderingen in de agenda en daar willen wij jullie zo snel mogelijk van op de hoogte brengen.

ALV 2021 / GrooteGastvrij Open / NL Doet;

“Hopelijk kunnen wij elkaar treffen tijdens de ALV op 3 februari 2021”, stond er in de voorgaande NB….maar je raad het al. Door de Corona maatregelen heeft het bestuur verschillende opties overwogen en besloten om de ALV te verplaatsen naar 10 juni 2021. Noteer je deze datum alvast in je agenda?

En als je je  agenda dan in de hand hebt dan kan je nog meer veranderen.

Het GrooteGastvrij Open is verzet van  27 maart t/m 3 april 2021  naar:     week 35 van 27 aug t/m 5 september

NL Doet zou 12 en 13 maart gehouden worden maar is, door het Oranje Fonds, verzet naar 28 en 29 mei

Corona up date;

Tot nader bericht blijven alle maatregelen van kracht.

Bespelen banen winterperiode;

Zie ook,  https://www.tvdenoord.nl/spelen_in_de_winter

In verband met de vragen die we krijgen ten aanzien van het bespelen van de tennisbanen in de winterperiode hieronder het advies van de leverancier van onze banen:

Bespeelbaarheid van de banen                           

Onze smashcourt tennisbanen hebben het grote voordeel dat er het hele jaar gewoon op gespeeld kan worden, ook in de winter. Onder nagenoeg alle weersomstandigheden kan er dus getennist worden. Ook bij lichte vorst kan er wel gespeeld worden.

Om schade te voorkomen is het echter belangrijk te weten dat er een aantal uitzonderingen is waarbij de banen niet bespeeld mogen worden.

De banen niet betreden bij:

Plasvorming door hevige regenval

Smashcourt heeft een goede waterdoorlaatbaarheid, waardoor er bij regen vrijwel geen plassen ontstaan op de baan. Door hevige regenval kan het echter voorkomen dat er op een bepaalde plek een plas ontstaat. Deze niet handmatig weg werken door te slepen, maar wacht totdat de baan het water heeft kunnen verwerken en de plas weg is getrokken

Sneeuw

De sneeuw dient op een natuurlijke wijze te verdwijnen, dit mag niet handmatig gebeuren.

Opdooi

Bij opdooi ontdooit de toplaag van de tennisbaan. Echter de onderlaag, die totaal ong. 50 cm dik is, is nog steeds bevroren waardoor het vocht uit de toplaag niet weg kan. Wanneer er toch wordt getennist bij opdooi kan dit zorgen voor schade aan de banen. Daarom ook bij opdooi de banen niet betreden.

Het bespelen van de banen is nog niet mogelijk als er sprake is van een dof of hol geluid tijdens het lopen over de banen. Of als er sprake is van een slechte of mindere balstuit.

Als we samen zorgen voor goed onderhoud dan hebben we er allemaal plezier van!

Voorjaarscompetitie 2021: Om de week spelen op vrijdagavond;

De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona 'op tijd' gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s, Vereniging Competitie leiders, over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario 'om de week spelen' heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario is een passende oplossing voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.

Wat houdt het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale competitie op vrijdagavond is daardoor 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

De  nieuwe data staan in onderstaande tabel:

Onderlinge jeugd competitie;

Hidde en jeugdcommissie leden van de tennisverenigingen uit Opende en Niekerk zijn bezig om een onderlinge competitie op te zetten voor alle jeugdleden. Zodra hier iets meer over bekend is neemt Hidde contact op om de speeldata door te geven.

Gegevens op mijn club updaten;

Rechts boven op de website staat een knop; mijn club, https://www.tvdenoord.nl/mijn

Daar kan je inloggen en kom je bij je persoonsgegevens.

Zouden jullie aub een recente foto willen uploaden?! Het hoeft geen foto te zijn die door een fotograaf gemaakt is, met een selfie  of het knippen en plakken van een vakantie foto kom je een heel eind.

Nieuwe leden krijgen z.s.m. een KNLTB pas.

Waarom is dit belangrijk?

Iedereen die een pas heeft moet deze kunnen tonen bij wedstrijden / toernooien / korting bij b.v. sportwinkels. Dan moeten de gegevens wel up to date zijn. Je moet ermee aan kunnen tonen dat jij de persoon bent die op de kaart staat en dat jij komt spelen. Dit om “persoonsverwisseling” te voorkomen.

Bij de bondsafdracht aan de KNLTB is ook een collectieve ongevallenverzekering inbegrepen. Deze verzekering is automatisch gekoppeld aan het lidmaatschap. We hopen er natuurlijk nooit gebruik van te hoeven maken maar mede hierom moeten de gegevens wel up to date zijn. Verhuizingen etc. moet je ook zelf doorgeven!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066