Verslag Groote Gastvrij Open

07 april 2019


En de winnaars zijn…..uitslag van het Groote Gastvrij Open Tennistoernooi te Grootegast.

Wat heeft competitieleider Folkert Boonstra een werk gehad om het toernooi te organiseren en in goede banen te leiden en wat heeft hij het goed gedaan! Hij had dit jaar zelfs super mooi tennisweer geregeld. Door de grote hoeveelheid deelnemers, 60 tennissers verdeeld over 36 dubbelteams, moest het toernooi al op zaterdag 23 maart van start gaan. Totaal zijn er, in 8 dagen, 48 wedstrijden gespeeld, verdeeld over de categorieën; gemengd / heren / dames dubbel in de klasse 6 en 7. In de damesdubbel waren zelfs zoveel deelneemsters, dat er in 3 poules van ieder 3 teams gestreden werd om de eerste plaats.

Helaas ging vrijdagavond Annetta van der Meer door haar enkel en konden Annetta en haar teamgenote Helena Postma hun damesdubbel tegen Margreeth Bos en Ilona Vos niet meer afmaken. Dit bij een stand vaan  6-3  en 5-2 in de tweede set. De dames van tennisvereniging De Wilp waren zeer sportief en gunden hun tegenstanders de overwinning.  

Afgelopen zaterdag stond vooral in teken van de finale. De eerste wedstrijd werd al om 10.15 uur begonnen, maar het was geen straf om zo vroeg te moeten spelen of om toeschouwer te zijn. De zon scheen heerlijk op de baan en er was vrijwel geen wind. Trainingsbroeken werden dan ook al snel ingewisseld voor korte broeken en tennisrokjes. Het gehele toernooi was een samen komen van onderlinge sportiviteit en gezelligheid. Geen onvertogen woord is er gevallen….al waren sommige spelers/speelsters soms boos op zichzelf als de bal een andere kant op ging dan de bedoeling was.  

T.V. De Noord kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Een goede voorbereiding voor de KNLTB competitie die 7 april a.s. van start gaat. Hopelijk iedereen tot ziens, tot de volgende editie van het Groote Gastvrij Open maar dan op de nieuwe tennisbanen op Sportpark de Leegens.

HD (Heren Dubbel) 6 (klasse) 1e prijs Marc IJtsma en Teun van der Ploeg
  2e prijs Henk Pama en Hidde Veenstra
HD 7  1e prijs R Verschoor en P de Vries
  2e prijs Eric van Deel en Job Mol
DD (Dames Dubbel)6   1e prijs Annetta van der Meer en Helena Postma       
  2e prijs Anita Bakker-van Dijk en Sandra Hijlkema
DD 7 1e prijs Heleen van der Veer en Tina Weening          
  2e prijs Catrien Fokkens en S. Wijma
GD (Gemengd Dubbel) 6 1e prijs Harry Elzinga en Sandra Hijlkema
  2e prijs Meindert Fokkens en Anita Bakker-van Dijk
 GD 7    1e prijs Sjoerd van der Meulen en Ilona Vos
  2e prijs Erik van Deel en Miranda Visser

Alle foto's kunt u vinden op onderstaande link

https://www.slickpic.com/share/LzMZ0AMMMM1DMM/albums/Open-Groote-Gastvrij/photos/15943446/img-4956/?wallpaper

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

de Noord 28
9861 AN GROOTEGAST