Nieuwsbrief september 2020

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2020  

Jeugdcontactpersoon

Het bestuur én de jeugd zitten met smart te wachten op een contactpersoon voor de jeugd. Sinds februari zitten we zonder. Marianne en een aantal vrijwilligers hebben voor de zomervakantie invulling gegeven aan de jeugdtoss. Maar het is voor het bestuur te tijdrovend om dit erbij te blijven doen. Het mogen ook meerdere personen zijn die de taken verdelen. Aanmelden kan bij [email protected] Voor de jeugd hard nodig om er samen wat leuks van te maken bij T.V. de Noord.  

Sleutelomwisselavond

Vrijdagavond 4 september is er gelegenheid om de nieuwe sleutels van het tennispark aan sportpark de Leegens in ontvangst te nemen. Van 19.00 – 21.00 uur zijn er leden van het bestuur aanwezig om de sleutel van het oude park in te nemen en nieuwe uit te geven. Mocht je je sleutel kwijt zijn en wel een nieuwe wensen dan wordt er € 10,00 borg in rekening gebracht. En neem meteen je racket even mee, er is natuurlijk tijd om een balletje te slaan.

 

 

Klussen nieuwe accommodatie

 

Vorige week heb je een mail ontvangen met een oproep om mee te helpen bij het afbouwen. Nog niet gereageerd? Alle hulp is welkom, vele handen maken immers licht werk.  

 

 

 

Afbreken nieuwe baan

Tja, en als dan de nieuwe banen in gebruik worden genomen is het tijd om de oude af te breken. Half september begint vof Van Wilgenburg hiermee en komt er een einde aan een prachtig tijdperk aan de Noord. Blij met de nieuwe banen en accommodatie, toch een klein nostalgisch traantje om de oude banen….. 

 

Tenniscompetitie en het coronavirus

Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt: verenigingen, spelers, vrijwilligers en toeschouwers. De KNLTB vraagt iedereen de richtlijnen goed in acht te nemen zodat we op een veilige en verantwoorde manier competitie kunnen spelen. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

Regels en tips voor de KNLTB Competitie

We zetten de belangrijkste maatregelen en tips met het oog op de competitie nog even op een rij. Houd je aan de basisregels:

 • Heb je klachten?
 • Blijf thuis en laat je testen (en wacht met al je activiteiten tot je een negatieve uitslag hebt gekregen)
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen.
 1. Ouders en toeschouwers zijn weer toegestaan om te komen kijken op de tennisvereniging.
 2. Er gelden geen maximum aantal spelers meer per baan.
 3. De kleedkamers en douche ruimtes mogen weer gebruikt worden.
 4. Het is niet meer noodzakelijk dat er een toezichthouder is bij de jeugd.
 5. Houd je aan de coronamaatregelen op je club en volg de routing op het park en in het clubhuis om de 1.5 meter afstand zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.
 6. De thuisvereniging is verantwoordelijk voor de organisatie en naleving van de coronaregels van de overheid. Spreek elkaar er op aan.
 7. Informeer je team en tegenstanders vooraf over de maatregelen op jouw vereniging. Mail het bezoekende team of laat aanvoerders elkaar bellen om verwachtingen te managen.
 8. Bij klachten blijven spelers thuis. Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan de wedstrijden.
 9. Samen reizen met de auto mag, ook als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. Het advies is om wel een mondkapje te dragen in de auto als je 13 jaar of ouder bent. Maar als het kan, kom zoveel mogelijk op de fiets.
 10. Creëer met je team (ook het bezoekende team) indien mogelijk een vaste plek op het terras of in het clubhuis. Daar kan je vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijden plaats nemen. Houd daarbij rekening met de 1.5 meter afstand. En natuurlijk geldt hier de basisregel, schud geen handen bij aankomst en vertrek.
 11. Bij ontvangst van de teams en na afloop van de wedstrijden is het gebruikelijk wat met elkaar te drinken en eventueel te eten. Hierbij gelden uiteraard de horecaregels, dus 1.5 meter afstand en een vaste zitplaats.
 12. Registratie van contactgegevens en gezondheidscheck bij alle spelers die gebruik maken van de horecafaciliteiten op de vereniging is noodzakelijk! Vraag de spelers direct na de ontvangst dit te doen. Bij T.V. De Noord ligt op de tafel  met desinfectie materialen een lijst welke ingevuld moet worden door alle spelers en gasten welke geen baan gereserveerd hebben. (dus ook ouders die bij hun zoon/dochter kijken tijdens de tennisles)
 13. Houd 1.5 meter afstand, geef elkaar de ruimte. Alleen tijdens de wedstrijd is de 1.5 meter afstand niet noodzakelijk, want normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd toegestaan voor alle leeftijden. Vooraf, tijdens het wisselen van baan en na afloop van de wedstrijd dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de baan, in de kleedkamer, op het terras en in het clubhuis.
 14. Handen schudden en high fives doen we dus even niet. Tip: de racket high five.
 15. Bij slecht weer kunnen de VCL en aanvoerders de situatie en weersvooruitzichten ter plekke beoordelen en beslissen de wedstrijd te staken of te verplaatsen.
 16. Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 17. In principe worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Het team kan in overleg met de VCL een vervanger regelen. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de KNLTB over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.
 18. Alle competitieteams van T.V. De Noord, die vanaf 8 september aan de KNLTB Competitie 2020 deelnemen, spelen geen volledige wedstrijd, maar spelen allen 1 uur per wedstrijd en tellen het aantal games. Als de tijd om is wordt de game niet uitgespeeld.
 19. Als een van de teamgenoten juist terug komt uit een code oranje gebied zijn de richtlijnen vanuit de overheid hierin leidend. Deze richtlijnen geven aan dat iemand die terugkeert uit of woonachtig is in een ‘oranje’-gebied dringend wordt geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan.
 20. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied.
 21. Als een team door het dringende quarantaineadvies te weinig spelers
 22. heeft om een wedstrijd te spelen, dan zul je vervangende spelers moeten inzetten. Het naleven/opvolgen van de maatregelen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het bestuur, de corona-verantwoordelijke en de toezichthouder(s). Gemeenten kunnen controleren of de maatregelen worden nageleefd op de vereniging en zo nodig handhaven.
 23. Mocht je positief getest zijn op het Corona virus, dan moet je contact opnemen met onze Corona vertegenwoordiger Marianne Mijdam 06 14 96 40 20    

Wij hopen op een mooie KNLTB Competitie 2020

Voor speeldat zie https://www.tvdenoord.nl/agenda_2020

Veel plezier allemaal.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 48548441

Tennispark TV de Noord

Provincialeweg 145
9861 RA GROOTEGAST

KVK-nummer

40023066