Tennisvereniging 'de Noord'
desc

Geslaagd ouderkind toernooi

Vrijdag 22 juni is er een tenniswedstrijd georganiseerd tussen de jeugdleden en een volwassene.
8 jeugdleden namen deel aan het toernooi en vormden een dubbel met hun vader/moeder/leen papa ( een mooie taak voor Folkert ).

Om 17.00 uur verzamelden de 16 deelnemers zich in de kantine, alwaar Margriet het toernooi opende. Meteen na de opening kon de strijd beginnen.

Iedereen stond met rode wangen op de baan, want de jeugd moest er knap aan werken om tegen de volwassenen op te kunnen en de volwassenen moesten hun slagen aan het niveau van de jeugd aanpassen. Minder hard slaan en gecontroleerder en dat vergt de nodige inspanning. Daarnaast waren er ouders die nog nooit getennist hadden of al meer dan 25 jaar geen racket meer hadden vast gehouden. Een hele uitdaging dus. De ouders die van te voren niet hadden geoefend moesten daar in het begin even aan wennen wat, tot hilariteit van de vele toeschouwers, vreemde slagen en capriolen opleverden.

Er werd gespeeld in twee poules en normaal worden bij een tenniswedstrijd de sets opgeteld, maar dat was bij dit toernooi anders.
Dit keer werden alle games geteld en als men gewonnen had kreeg men 2 punten, bij gelijkspel 1 punt en bij verlies kreeg men geen punten.

Ook anders dan bij een gewone tenniswedstrijd waren een 3 tal theorie rondes, 1 ronde voor de volwassenen, 1 ronde voor de oudere kinderen, 1 ronde voor de jongste kinderen. 5 Pittige vragen en strikvragen moesten per ronde beantwoord worden met waar of niet waar en uiteraard was overleggen niet toegestaan! Voor iedere goed antwoord ontving men 1 punt.

Om tussen de wedstrijden door warm te blijven moest ieder koppel ook in de oefenkooi aan de slag.
Op de wand stonden drie cirkels van verschillende grootte en met een verschillend aantal te behalen punten. Iedere speler kreeg 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren. Tsja en dat is moelijker dan de meeste deelnemers verwachtten. Maar wat werd iedereen hier fanatiek van. De oefenkooi zal nu vast wat vaker gebruikt gaat worden, om een mogelijke volgende keer nog beter te presteren!

 In afwachting van de BBQ kreeg elk koppel nog een lastige poster voor hun neus. Op deze poster stond een mooie tekening waarin ruim 40 spreekwoorden en gezegden verborgen waren. Tsja dat is best lastig en spieken bij je buren dat was er natuurlijk ook niet bij, want al de punten van de tenniswedstrijden en extra opdrachten bij elkaar leverden de eindscore van de dag op. En de winst van het toernooi wil je natuurlijk niet weggeven.

Na heel wat telwerk werden de prijswinnaars verrast door Margriet en onze Ronde miss Merith( dochter van Saskia ) De winnaars van poule A zijn Abel en Folkert en van poule B Rowan en Mariëlle

 Onze “ronde miss” wordt van Harte Bedankt voor haar hulp deze middag en avond. Een mooie manier voor het behalen van je maatschappelijke stage punten en wij zijn erg blij met al de dingen die je voor het toernooi hebt gedaan.

 Tussen het vorige toernooi en het ouder-kind toernooi zitten drie maanden van training en voor sommige leden deelname aan competitie wedstrijden. Bij iedereen is een verbetering in het spel te zien en daar is TV de Noord geweldig trots op.

 Aansluitend werd het buffet geopend en kon er heerlijk vlees gebakken worden van onze sponsor Slagerij Huizinga en de salades die gemaakt waren door een drietal leden. De jeugd hield de maaltijd al snel voor gezien en is nog uren aan het tennissen geweest. De volwassenen konden natuurlijk niet achterblijven en ook zij namen bezit van een baan. Niet verwacht dat er na zo’n heerlijke maaltijd nog zo fanatiek getennist zou worden, maar dat gebeurde wel.

We kunnen terug kijken op een mooi toernooi met spannende wedstrijden, fris maar prachtig tennisweer, enthousiaste deelnemers en publiek.Trots mogen wij zijn op deze vereniging. Met elkaar strijden om de prijzen, met elkaar plezier maken maar ook met elkaar opruimen! Wat een geweldige inzet van iedereen!

Bedankt voor de organisatie van deze geslaagde middag en avond. Op naar de volgende wedstrijd/toernooi!